dimecres, 5 de març del 2014

El que no ensenya 'Españoles en el mundo'

És un fet que em vaig qüestionar des del primer moment que vaig veure aquest programa i ahir, ho comentaven amb uns companys en un taller sobre recerca de feina. 
No sé si mai heu vist el programa 'Españoles en el mundo '. Hi surten espanyols que estan treballant en diverses parts del món, explicant com ha estat i està sent l'experiència d'emigrar a un altre país, a la recerca de noves oportunitats. Mostren també, la majoria de les vegades, un estil de vida que no està a l'abast de molts. Deixant de banda l'atractiu de la posada en escena, hi ha alguna cosa que no mostren: aquells espanyols al món que han fracassat en el seu intent i als que es conformen amb treballs per viure sense grans luxes. I encara diria, a aquells que anant-los bé, no tot el procés ha estat un camí de roses i que l'adaptació a un nou país, idioma i cultura, requereix un temps d'adaptació i esforç. 
Així, aquest tipus de programa només mostren una part de la realitat, la més bonica, la més atractiva, la que fa que molta gent pensi que triomfar fora és així de fàcil i amb aquests resultats. De fet, estaria bé fer-ne un que ensenyi que les coses no han sortit com un esperava i quins recursos s'han posat en marxa per sortir-se'n d'aquesta situació .

2 comentaris:

  1. Amb l'excusa que cal exemplaritzar a partir de missatges positius, es dóna una visió esbiaixada de la realitat. I el que és pitjor. es reforça el sentiment de culpa de qui no obté l'èxit fàcil (la granmajoria).

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo crec que l'èxit és fruit de l'esforç constant i és el que faria falta que es mostrés més.

      Elimina

Gràcies pel teu comentari!