dijous, 29 de novembre del 2007

Mind the Gap ( i altres foteses)

No sé si us haveu assabentat de que el metro de Londres ha fet fora a la seva locutora, per haver gravat uns missatges on es fotia de tothom i haver-los penjat en la seva pàgina web. Emma Clarke, treballava des de feia 8 anys i segons ha dit al Evening Standard, ho va fer més de broma, que no pas per ofendre. Però es veu que els de la London Underground, no se l’han pres així i han decidit prescindir de la seva veu suau i dolça. L'Emma , era l'encarregada de recordar als passatgers del metro frases com "mind the gap" o "stand clear of the closing doors". Entre les seves perles, que podeu escoltar a la seva web i que us recomano, doncs ho fa amb la mateixa veu dolça i amable que les advertencies oficials, hi ha“"¿Podria el passatger de la samarreta vermella que simula llegir el periòdic, però que en realitat està miranto el pit a aquella dona, deixar de fer-ho, si us plau? Vosté no enganya a ningú, vosté és un brut pervertit", o "Recordem als nostres amics els turistes norteamericans que segurament estan parlant una mica massa alt".
Encara me’n recordo del primer cop que vaig ser a Londres, fa moltíssims anys, i en agafar el metro no parava de sentir allò de “Mind the gap”. Els estudiants d’anglès de l’escola on estava, feiem molta conya amb això. Desprès, els ferrocarrils de la Generalitat, han catalanitzat aquesta frase com “Pareu atenció a la separació entre el tren i l’andana”. Buf!, què llarg. Em quedo amb el "Mind the gap".

4 comentaris:

  1. Doncs pobra Emma, que s'ha quedat sense feina!
    Però els passatges que devien ser allà en el moment de dir les frases aquestes s'ho devien passar d'allò més be!
    A mi sempre ma fet molta gracia, a l'aeroport de Girona (per dir-ne un, es el que he estat més) quant sens anunciat el teu vol, en una veu lenta i clara i en català i després sens ryanair en una altra totalment diferent, i en una altra velocitat i volum i en accent angles! je je
    Apa salut

    ResponElimina
  2. Aquests de Ryanair, ja saben el que es fan. Es veu que el seu dr. està "forrat" http://en.wikipedia.org/wiki/Michael_O'Leary_(Ryanair)

    ResponElimina
  3. I qui no ha tingut mai la tentació de fer el que ha fet aquesta noia?

    Rebuff! Quantes coses acabaria publicant jo sobre comentaris de caps i clients, de... Però no. No és políticament correcte, no toca, autocensura. I sempre penso... algun dia, quan tota aquesta vida quedi lluny!

    ResponElimina
  4. Sí Carme. Per sort, els pensaments encara no es poden veure...Malament aniriem sinó, eh?.

    ResponElimina

Gràcies pel teu comentari!