divendres, 23 de novembre del 2007

23 Novembre "Dia Sense Compres"


Avui és el "dia sense compres”, almenys a l’Estat espanyol i ignoro si a cap país més. A la resta del món, es demà dia 24, nomenant-se el “Buy Nothing Day”. No cal dir que és un dia per no comprar res. Res de res. I, més que per no comprar res, fer una petita reflexió, ni que sigui per un dia, d’aquesta falera que tenim els humans en comprar, comprar i comprar. De consumir, moltíssimes vegades, coses innecessàries, que no només ens buidem la butxaca, sinó que gairebé mai ens omplen, més que per moments. I així, hem de tornar a comprar i es fa una roda, difícil, però no impossible –dic jo - de parar.
A Barcelona, no he vist cap acció, ni cap col·lectiu que hagi preparat res, i malgrat ser una dona més de lluita intel·lectual que d’encapçalar una manifestació, hi ha causes que em motivarien a sortir al carrer. I aquesta és una d'elles. Només he trobat aquesta pàgina de Ecologistas en Acción. En fí.
Si avui ja heu “caigut”, que sapigueu que demà hi ha altra oportunitat, doncs torna a ser el dia sense compres, “Buy Nothing Day” i que, coincidint amb la temporada preNadal (o més aviat, de plena temporada nadalenca, doncs qualsevol any ens planten les llums de Nadal a la platja) ens animen a que fem un consum amb seny.

5 comentaris:

  1. ei! si jo he sentit això de el dia sense consum... però va ser com allò uns minuts sense llum.. un fracàs!
    Els informàtics (jo sóc un xD) hauriem de parar tots els servidors del mòn, ja veuràs com ningú podrà consumir ni haurà llum i ni les màquines de les botigues funcionaran jaja

    apa k vagi be!

    ResponElimina
  2. Ja veus, els informàtics sou imprescindibles. Quan hi va haver l'apagada a BCN, a l'empresa on treballava no funcionava ni el telèfon.
    Salut!

    ResponElimina
  3. Home, no és per ser esgarriacries d'iniciatives que tenen un fons de seny, però personalment no crec en aquest tipus de campanyes d'un dia. El que no compres hui, ho compraràs demà per partida doble. Igual que amb allò del dia sense repostar benzina, etc. No passa d'allò simbòlic. Per evitar el consumisme absurd, se m'acudeixen ara tres coses, educació (ja siga per pares o qualsevol institució) psicologia (per aquells amb què la cosa arriba a ser malaltia)i en última instància (i que Déu no ho vulga)una depressió econòmica que ens faça veure el que val i no val la pena.

    Salut!

    ResponElimina
  4. Hola Josep, les dos primeres em semblen molt bé, en especial la 1a. I la 3a,doncs esperem que no calgui. Sembla que anem a més...
    Salutacions.

    ResponElimina
  5. sembla que anem a més...pobres. I més veient com pugen els preus de lo "bàsic" i que els sous no pugen igual.

    Gràcies a tu! ;)

    ResponElimina

Gràcies pel teu comentari!