dissabte, 26 de maig del 2007

Amor, amistat i llavors

En la vida hi ha moltes coses que he après a base de equivocar-me o d’experimentar moments de felicitat. Una d’aquestes coses és tot l’apassionant món de l’amistat i l’amor, entenent aquest últim com amor de parella, doncs l’amistat és també amor. Després de donar-li moltes voltes, i com a amant de la concreció i les metàfores, vaig arribar a la conclusió de que l’amor i l’amistat són semblants a una planta.
Anem a veure. El test és la manera com hem conegut la persona i n’hi pot haver tantes com testos. Diferents colors, formes, materials, etc. Tants com persones
Com en gairebé tot, i si parlem de persones seria tot, el que importa és l’interior del test, el que conté. Així, que anem a la terra. Aquesta conté la llavor que ha d’anar creixent. Són els fonaments i ja sabem lo important que són aquests per a que tot lo altre rutlli. La terra, per tal de que creixi la planta, necessita temps, paciència, dedicació, coneixement, estimació, comprensió, etc. Ah! I aigua i llum, en la seva justa mesura, per tal de no ofegar-la. Que tingui flors dependrà de la llavor que s’hagi plantat, tot i que el que és important és que creixi sana amb fulles verdes.
Però, ai, com de delicades poden arribar a ser les plantes!. Fins la que sembla més robusta i agraïda amb poquet, se’ns pot marcir. I haurem d’esbrinar les causes que ha portat a això i veure si l’hem de treure les fulles seques, si li falta aigua, etc., per tal que la planta revifi. També ens podem trobar uns petits insectes que li fan nosa i que haurem de fer fora com sigui, abans no acabin amb ella.
També hi ha temporades en les que no surten les flors i les fulles no són tan verdes i és que fins i tot les plantes, tenen el seu ritme.
Per últim, és bo posar adob de tant en tant, com a formula per a que tot continuï anant bé. I és clar, cadascú coneix la seva i n’hi ha tantes com plantes tinguem.

Jo tinc un alegre jardí, on hi ha de tot. I també tinc la immensa sort de saber que no fa falta esbrinar les causes si alguna vegada tinc les fulles seques, per a que me les treguin.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pel teu comentari!